Om behandlingen

 

Hvornår skal en tand rodbehandles?

En rodbehandling udføres enten, når tandens nerve er beskadiget, betændt eller er nekrotisk (død). Alle behandlinger udføres 100% smerterfrit hos Gentofte tandklinik. Ved en rodbehandling fjernes tandens nerve, som ellers fungerer som grobund for bakterier og infektion. Når tandens nervevæv (pulpa) er fjernet og udrenset, fyldes nerverummet med en indvendig fyldning, kaldet guttapercha.Dette lukker nerverummet i tanden og forhindrer infektionen i at udvikle sig.

Mange forbinder automatisk en rodbehandling med smerte, men en rodbehandling kan sagtens udføres smertefrit. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at du føler dig tryg.

Pris for rodbehandling

Prisen kan variere afhængigt af hvilken tand der skal rodbehandles. Normalt vil prisen være fra 2443,32 kr., men ved rodbehandling af en stor kindtand med 3 kanaler, vil prisen starte fra 4748,04 kr. Behandlingen ved en stor kindtand vil nemlig indebære bedøvelse, røntgen, rodbehandling af typisk 3 kanaler samt en plastfyldning. Efter en observationsperiode på 6-12 måneder anbefaler vi at rodbehandlede tænderne forstærkes med en krone.