Om behandlingen

Der findes 2 metoder til ekstern tandblegning: klinikblegning og hjemmeblegning med skinner. Det er dog kun tilladt at foretage klinikblegninger, i helt særlige tilfælde, hvorfor du med meget stor sandsynlighed, kun har mulighed for at foretage hjemmeblegning. Med en hjemmeblegning du som patient bedre selv styre behandlingen, sammenlignet med en klinikblegning. Desuden vil tænderne blive bleget på begge sider, hvorved man til tider oplever et lidt bedre resultat. Behandleren vil, som ved en klinikblegning, se om tænderne kan tåle at blive bleget. Vi anbefaler, at man inden en tandblegning får lavet en undersøgelse og en tandrensning. Dette for at sikre, at der ikke er caries (huller i tænderne) eller andre problemer i mundhulen. Ved en hjemmeblegning, tager vi et aftryk af din underkæbe og af din overkæbe. Disse aftryk støber vi ud i gips, og ud fra disse laver vi individuelle plastskinner, som passer præcist til dine tænder.

På Gentofte Tandklinik laver vi selv vores blegeskinner, så patienten kan få dem hurtigt med hjem, nogle gange blot en dag eller to efter aftrykkene er taget. Når plastskinnerne og blegegelen udleveres, instruerer vi grundigt i, hvordan skinnerne skal anvendes og rengøres og hvilke forholdsregler, som skal tages under en blegning. Blegeskinnerne sættes på før  sengetid, og man sover natten ud med dem på. Som hovedregel sover man med blegeskinnerne i ca. 7-10 dage for at opnå det endelige resultat. Du vil blive grundigt instrueret i anvendelsen af blegeskinnerne ved starten af behandlingen og du vil få en skriftlig vejledning med hjem.

Man skal være opmærksom på, at tandkødet kan være lettere sensitivt og irriteret i den uge der bleges. Faktisk oplever ca. 60 % af de patienter, som får bleget tænder, øget sensitivitet under behandlingen og i dagene efter. Disse symptomer forsvinder straks efter blegningens afslutning. Fordelen ved hjemmetandblegning med skinner er, at hvis man føler at tænderne bliver misfarvet igen, kan man blot købe lidt blegegel på klinikken, og blege et par nætter, hvorved man hurtigt opnår det hvide smil igen hurtigt og billigt.

De fleste patienter er altid interesseret i at vide, hvor lang tid blegeresultatet holder. Dette er meget afhængigt af livstil. Man siger generelt, at et bleget resultat holder et sted mellem 2-4 år. Er man storryger og drikker rødvin dagligt, holder resultatet kortere. En hyppig fejlagtig antagelse er, at mange patienter tror, at tænderne så bliver hurtigere misfarvet efter en blegning. Dette er ikke tilfældet. Der er stor succes med tandblegning og 95 % af de patienter, som får en tandblegning, er tilfredse med resultatet.